Teraszok

A Derideo Kft fabetonból készített terasz és előtér burkolatai

Nyáron a terasz az a hely, ahol életünk fontos eseményei történhetnek. Szeretnénk, hogy itt mindig jól érezzük magunkat. Fontos, hogy szélvédett, zöld környezetben legyen. Lényeges szempont az is, hogy milyen a terasz burkolata. Számtalan lehetőség kínálkozik a terasz csinosítására vagy felújítására. Használhatunk faburkolatot, betonlapot vagy terméskövet is.

A faburkolatú terasz melegséget áraszt. A faburkolatok ideális felület kezelési eszköze a vízalapú lazúr, amellyel három évente tanácsos újra bevonni a burkolatot.

Betonlapokból készült teraszburkolatok praktikusak és stabilak. Betonlapok a legkülönfélébb színekben és formákban kaphatók. A betonlapok jellemzői: egyszerű lerakni és karbantartani.

Fontos: a teraszlap legyen fagyálló, csúszásgátló, kültéri használatra alkalmas.

A teraszok tartósan ki vannak téve a kedvezőtlen természeti hatásoknak, ezért nagy figyelmet kell fordítani az anyagok kiválasztására. A Derideo kft kínálatában található fabeton elemek tartósságukkal, minimális karbantartást igényükkel, hosszú élettartamukkal és modern megjelenésükkel tűnnek ki.

A Derideo kft terasz és előtér burkolatai fa utánzatú betonból készülnek. Mindkét anyag előnyös tulajdonságainak egyesítésével a Derideo Kft a lehető legjobbat éri el . A természetes megjelenést, a fa melegségét és a beton tartósságát annak minimális karbantartási igényével együtt. Természetes megjelenésének köszönhetően a Derideo kft által készített teraszburkoló lapok tökéletesen harmonizálnak a kerttel.

A Derideo Kft termékeiből készült fa utánzatú burkolat élettartama alatt megőrzi küllemét. A teraszburkoló lapok nem repedeznek meg a szárazságtól, vagy a vizes környezetben, vízállóak. Vitathatatlan előnyeik közé tartozik minimális karbantartási igényük, és egyszerű telepítésük is. A Derideo kft készített teraszburkoló lapok lerakhatók akár előkészített rácsozatra vagy kavicságyba is. Ezt követően a terasz könnyen befejezhető szegélylécek alkalmazásával, vagy a betonfa kerületén történő hígbeton ágyazatba történő szegély nélküli lerakásával.

A teraszok kialakítására szolgáló a Derideo Kft által készített teraszburkoló lapok keményfa alternatívái és ráadásul környezetkímélők.

A Derideo kft teraszburkoló lapjai többféle színváltozatban érhetők el.

Javaslatok a fabeton burkoló lapok lerakásához:

Előkészületek

Mindig ellenőrizze, hogy mennyiségét és minőségét tekintve olyan-e a leszállított áru, amilyet várt? Az esetleges hiányosságokat ugyanis még az anyagok beépítése, ill. lerakása előtt kell írásban jelezni. Hibás anyagok feldolgozása esetén valamennyi szavatossági igény érvényét veszti.

Figyelmeztetés: feltétlenül vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait, valamint a feldolgozásukkal, lerakásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Teraszburkoló lapok lerakása

A kifogástalan minőségű kültéri burkolat alapfeltétele, hogy a mindenkori követelményeknek megfelelő, tömör és teherbíró legyen az aljzat. A gondosan elkészített, színezőanyagokat nem tartalmazó, 10-20 cm vastag kavicságynak köszönhetően kifogástalan lesz a teraszburkolat fekvése, ha szakszerűen előkezelte és betömörítette a burkolandó felületet