Kerti utak

Környezetünkben a kert fontos tényező.

Kerti utak

A családi házak és nyaralók szinte elképzelhetetlenek e szabad, zöldellő felületek nélkül,. A kertekben különféle célú utakpihenő– és parkoló terek is szükségesek, s mivel ezeket gyakran használjuk, felületüket burkolattal szokás időállóbbá tenni.

Az utat, a kis pihenőteret vagy a nyitott teraszt úgy kell megtervezni, hogy azok egyben a kert díszei is legyenek,harmonikusan illeszkedjenek. Megfelelően kell kiválasztanunk a helyüket, nyomvonalukat, alakjukat s a burkolásukhoz szükséges anyagokat is.

Közvetlen környezetünkön általában a lakáson belüli tereket értjük, de a legtöbbször ennél többről van szó.

Ebbe a térbe tartoznak az udvarokjárdákkerti utakparkolóhelyek, de a parkok, közös területek is, melyek értékesebbé kellemesebbé tehetőek fabeton alkalmazásával.

pihenők és utak burkolatainak megválasztásánál igen sok lehetőség közül válogathatunk, a kőtől kezdve a betonelemeken át a fa térburkolókig.

Természetesen a fa tűnik a legtermészetesebb megoldásnak, ám minden vegyi kezelés ellenére rövid néhány év alatt szerkezete megváltozik, nem képes ellátni funkcióját, már nem díszít, inkább gondot jelent.

Derideo Manufaktúra Kft javarészt manuális munkafolyamatok során egyedi kertépítő elemeketkerti díszeket készít, melyek természetes módon illeszkednek a növényi és épített környezetbe.

A fa természetes struktúrája társul a beton hosszú élettartamával, termékeink színe, alakja, felülete évek alatt is megőrzi eredeti állapotát, belesimulnak a növényi-vízparti élettérbe.

A fabeton termékek megszólalásig emlékeztetnek a fára, de tartósságuk a betoné, nem korhadnak, utólagos kezelést nem igényelnek.

Termékeink különböző méretekben és alakválasztékban kaphatók, Többféle fa színét lehet imitálni, felületük lehet érdes vagy sima. A különböző méretű és formájú elemek lerakhatók önállóan, kötésben, vagy mintázatot képezve is.  Alkalmasak útjárda, kerti kiülők ,terasz burkolására.

A fabetonból készült térburkoló kövek alakja igen változatos. A legáltalánosabbnak mondhatók a négyzet és a téglalap alakú fabeton formák, amelyekből akár keverve is nagyon dekoratív felületek, mintázott útburkolatok alakíthatók ki.

Sétáló utakhoz azonban inkább az íves nyomvonal követésére alkalmas fabeton elemeket célszerű alkalmazni.

Az ilyen kövekből még egészen különleges hatású burkolatok is kialakíthatók. A nagyobb burkolólapok és a kis kocka alakú kövekből azonban színében és felületi mintázatában is változatos teraszfelületek is kirakhatók.

Hosszú élettartamúfagyálló, csúszásmentes térburkolati megoldások,
 teraszburkoló lapok és szegélyelemek is találhatóak a rendszerben.

A különleges fabeton elemek színei széles palettát ölelnek fel.

Derideo Kft.