Burkoló kövek

Mederlapok
Mederlapok alkalmazási területe
mederlap útépítési betonelemek, csapadékvíz-csatornák, árkok oldalfalainak valamint nagyobb rézsűfelületek burkolására használhatók.
mederlap alkalmazásával már igen kis lejtésnél is jó vízszállító képesség érhető el. A mederlap további előnye, hogy megvédi az árokburkolatot a kimosódástól.
Kerti kiülők, medencealjzatok, árokburkolatok, gazdasági területek burkolására kiválóan megfelel
Fenntartása egyszerű, mert a növényzet nem telepszik meg a mederlapokon, a leülepedett iszap pedig az árokfenékről könnyen eltávolítható. A csapadék amennyiben a mederburkoló elemek alá jut, fellazíthatja az altalajt, ezzel a burkolat elmozdulását okozhatja.
Mederlapok beépítése
mederlap betonelemek csatlakozása szárazon vagy habarcskiöntéssel egyaránt kialakítható. A földkiemelés és a talajtömörítés után minősített ágyazatra kell a mederlapokat helyezni. Végleges elhelyezésük után az oldalfal mögötti földvisszatöltés következik.
Csak ép, sérülésmentes mederlap betonelemek építhetőek be. Ügyeljünk arra, hogy a beépítés során az előre meghatározott vízhozam ne változzon síkeltérés, vagy szögeltérés miatt.
Mederlap karbantartása
A mederlapok állapotát legalább félévente ellenőrizni kell.  A vizsgálat során ellenőrizni kell, hogy az elemek egymáshoz képest elmozdultak-e,  vagy egyéb más felületi hiba jelentkezett-e. Amederlap hibákat mielőbb ki kell javítani. A mederfenék alján felgyülemlett hordalékot rendszeresen el kell távolítani. A mederlapok  utólagos felületvédelme nem szükséges.
Mederlap elemek műszaki adatai:
  • A mederlapok mérete: 40x40x6 cm
  • Színválaszték: szürke, antracit, piros, sárga,narancssárga, barna, melír
  • A mederlap tömege :21 kg/db
 

Demo Content